Obiceiuri care afectează glanda tiroidă
Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului.
Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficienți hormoni. Cauzele sunt multiple, începând de la o dezvoltare deficitară a glandei încă de la naștere și continuând cu o îndepărtare chirurgicală totală sau parțială a acesteia. Hipertiroidia constă în producerea excesivă de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea funcțiilor organismului.
Problemele tiroidei se datorează în principal bolilor autoimune sau genetice, însă pot apărea și ca urmare a administrării anumitor medicamente.
Totodată, mai multe studii au stabilit că există o relație între anumite obiceiuri dăunătoare sănătății și riscul de a suferi de probleme ale glandei tiroide! Iată care sunt acestea!
Sedentarismul
Stilul de viață modern este caracterizat în mare parte de sedentarism și de lipsa activității fizice, care pot determina modificări la nivelul tiroidei, cum ar fi hipotiroidismul.
Soluția? Cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic. Evită, de asemenea, să stai prea mult timp așezat pe scaunul de la birou - fă o pauză de 10 minute la interval de o oră.
Citește mai multe despre obiceiuri care afectează glanda tiroidă AICI.
Află beneficiile MINUNE ale dietei ketogenice.Citește și despre miopia la copii.