FOTO Uite cât de nocivi sunt cartofii de la McDonald's. Firma a dezvăluit secretul mâncării lor

14 august 2013 18:37   Sănătate
Ultima actualizare:

McDonald's a publicat lista ingredientelor folosite pentru cartofii lor prăjiţi, din dorinţa de a-şi creea o imagine mai sănătoasă. Însă, conform bleepit.org, ideea nu a fost una prea reuşită şi a scos la iveală doar cât de nocive sunt mâncărurile companiei.

Lista conţine 17 ingrediente, deşi normal ar fi fost să cuprindă doar trei, adică sare, ulei şi cartofi.

Dar McDonald's folosesc opt tipuri de ulei, diverse arome natural, coloranţi, conservanţi şi agenţi antispumare. Apoi zaharurile naturale, care ar putea să le dea altă culoare la prăjire, sunt eliminate, iar cartofii sunt coloraţi artificial şi procesaţi pentru a elimina umezeala în exces.

În ultima etapă, sunt pre-prăjiţi timp de 45-60 de secunde şi apoi congelaţi.

Lista ingridientelor din cartofii de la McDonald's

"La prima vedere, multe dintre ingrediente sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor, inclusive cele modificare genetic (uleiul de porumb), conservate chemical (acidul citric) şi colorate artificial", au scris cei de la bleepit.org.

"Câţi oameni ştiu oare de aceste ingredinte? Mulţumim pentru transparenţă, McDonald's", completează ei.

Campania de transparenţă a McDonald's, numită "Mâncarea noastră, întrebările voastre", a început în iunie 2012, cu răspunsuri aduse la întrebările primate pe reţele de socializare de la consumatori.

Mai multe