Dormim doar 6 ore şi 41 de minute!
Dacă în anul 2000, un adult dormea în medie 7 ore şi 58 de minute, oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că în prezent timpul de odihnă a scăzut simţitor. Specialiştii recomandă opt ore de somn la adulţi şi peste 9 ore de somn pentru copii.
Conform Daily Mail, din cauza grijilor, problemelor personale şi a diferitelor afecţiuni de respiraţie timpul de somn s-a redus la 6 ore şi 41 de minute.
Diferenţa dintre cât dormeam anul trecut şi cât dormim în prezent e de aproape 40 de minute.
Majoritatea au recunoscut că cel mai plăcut somn este cel de dimineaţă şi că „păcălesc" deşteptătorul acordându-şi câte zece minute în plus de somn în fiecare dimineaţă.
La studiu au participat 20.000 de voluntari. Distracţia şi nopţile pierdute te vor costa scump la un moment dat. Cum? Lipsa somnului poate dubla semnele de îmbătrânire ale pielii şi poate să o facă greu de recuperat după o arsură solară.
De asemenea, poate face femeile să pară neatrăgătoare. Asta e concluzia la care au ajuns nişte cercetători americani.
Cei care dorm destul au şanse să-şi îndrepte mai repede problemele de ten şi par mai atrăgători. În schimb, celor care îşi pierd nopţile le apar, timpuriu, riduri fine, li se pătează tenul şi pielea îşi pierde din elasticitate.
"Deşi se ştie că lipsa cronică de somn este direct răspunzătoare de probleme medicale precum obezitate, diabet, cancer şi deficienţă de imunitate, efectele ei asupra pielii erau necunoscute până acum", a declarat Dr. Baron, directorul Centrului pentru Studiul Pielii din cadrul Spitalului Universitar din Cleveland, Ohio.