4 alimente pentru o piele de invidiat

26 august 2013 14:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Căpşune

Sunt bogate în vitamina C şi acid elagic, elemente ce stimuleză producţia de colagen din organism. Iar, în special, pe timpul verii acesta împiedică apariţia petelor maronii datorate expunerii la soare. Acelaşi lucru îl poate face oricând şi o mască formată dintr-un amestec de căpşune cu câteva linguri de iaurt.

Cacao

Se ştie că aceasta conţine flavonoizi, nişte antiozidanţi care funcţionează ca un ecran solar. Cel mai vechi preparat din boabe de cacao este cacaua caldă. O băutură revigorantă, căreia i se pot adăuga diferite mirodenii. De asemenea, cacaua se foloseşte în diferite reţete de prăjituri, pentru aroma sa deosebită. Iar dacă vrei o piele mai catifelată poţi turna în apa de baie, o combinaţie de trei sferturi de cană de cacao şi un sfert de cană lapte degresat.

Avocado

Este un fruct bogat în vitamina C, E, K, acizi graşi omega 3, proteine, enzime, fibre, magneziu, fier, cupru, vitamine din complexul B şi potasiu. El se poate folosi în stare crudă pentru a face măşti cu efect hidratant şi antirid pentru faţă, dar şi consumat în diverse salate sau mâncăruri pentru proprietăţile lui de a scădea colesterolul şi a reduce inflamaţiile în corp. Curăţă un avocado de coajă şi amestecă-l cu un sfert de cană de smântănă, apoi aplică-l pe faţă, lăsându-l să acţioneze 10 minute. Aşa vei scăpa de celulele moarte.

Migdale

Dincolo de aspectul şi gustul apetisant, acestea pot fi folosite în dietă şi pentru reducerea colesterolului. Orice produs cosmetic,  care conţine extract de migdale are proprietăţi hidratante foarte puternice şi este o minune pentru pielea sensibilă. Migdalele netezesc, catifelează şi hrănesc pielea "dificilă". Prăjeşte un sfert de ceaşcă de migdale şi amestecă-le cu 2 linguri de ulei organic de nucă de cocos. La duş unge-ţi pielea cu acest amestec pentru a o curăţa.  

Mai multe