Dieta cu grapefruit ne menţine în formă

19 decembrie 2013 19:20   Sănătate
Ultima actualizare:

Grapefruitul este o sursă valoroasă de potasiu (130 mg /100g), dar conţine şi alte minerale benefice pentru sănătatea noastră: calciu, fosfor şi fier. În compoziţia fructului se regăsesc şi vitaminele: C, A, B1, B2, şi fibrele vegetale.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă dieta cu grapefruit în prevenirea unui număr impresionant de afecţiuni: fragilitate capilară, debilitate, anorexie, artritism, insuficienţă renală, intoxicaţii, oligurie, boli pulmonare şi febrile şi exemplele pot continua.

Totodată, este indicat consumul sucului de grapefruit sau al fructului şi după mese copioase. Cercetările au dovedit că persoanele care doresc să fie în formă, urmând o dietă cu grapefruit, constată o scădere a nivelului de insulină şi scapă de balastul unei cantităţi de apă din ţesuturi. În 14 zile se"topesc " 5 kilograme, dacă se consumă zilnic câte trei fructe sau dacă se bea câte un pahar de suc după cele trei mese principale.

După dietă, cei care doresc să-şi menţină aceeaşi greutate pe termen lung, trebuie să fie atenţi în privinţa regimului caloric pentru că, în acest regim, scăderea în greutate se realizează prin reducerea apei din ţesuturi şi nu a grăsimii.

Dacă nu se ţine seama de acest aspect esenţial, kilogramele pierdute se "depun" destul de repede. În acest caz, o dietă disociată, urmată de două-trei ori pe săptămână, rezolvă problema.

Iată un exemplu de meniu bazat pe grapefruit:

La micul dejun: Două felii de carne fiartă, două ouă fierte, o cană de ceai sau de cafea neagră şi un grapefruit.

La prânz: Salată de crudităţi (care să conţină castravete şi lăptucă), friptură înăbuşită de pasăre sau de vită şi un grapefruit.

La cină; Legume verzi sau roşii (fără cartofi, mazăre, porumb sau fasole uscată), carne de vită sau peşte (pe săturate), un grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit .

Mai multe