Ceaşca de sănătate / Băuturi bune pentru oaspeţii noştri de Sărbători

25 decembrie 2013 8:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Sucul de mere, bun pentru cei cu probleme cardiovasculare

După o perioadă mai dificilă, când sunteţi obosiţi sau atunci când vreţi să fiţi în formă la o petrecere, sucul de mere este un tonic pe care puteţi conta. În compoziţia sa există substanţe active importante-vitamine (A, B, C, B3), minerale (potasiu, fosfor, calciu), zaharuri, taninuri, pectină, substanţe care acţionează favorabil în numeroasele afecţiuni frecvente -cardiovasculare, reumatice, stări febrile, oboseală cronică. .

Sucul de pere creează o stare de calm

Sucul de pere creează o stare de calm şi de relaxare asupra celui care bea două pahare din această licoare. Totodată, sucul îndepărtează starea de încordare acumulată în timpul zilei. Puterea terapeutică a sucului de pere se datorează compoziţiei sale chimice, bogate în vitamine, minerale, hidraţi de carbon şi în pectine. Este bine să ştiţi că para conţine o substanţă specifică, numită arbutină, care are proprietăţi antiseptice. De aceea, sucul de pere este eficient şi pentru oaspeţii voştri care au probleme pulmonare sau se confruntă cu infecţiile respiratorii sau cu stări febrile. În amestec cu suc de mere mai acrişoare (în părţi egale), sucul de pere (cu excepţia soiului bergamote) este recomandat şi bolnavilor de diabet, deoarece acest cocteil revigorează pancreasul şi stabilizează glicemia.

Coriandrul, bun pentru digestie după mesele copioase

Datorită popularităţii de care se bucură în India şi în multe ţări asiatice, planta a fost adoptată şi de ţările europene. Acţiunea sa complexă asupra sănătăţii organismului se datorează conţinutului bogat în : aminoacizi (şapte tipuri), în uleiuri esenţiale ( 11 feluri), în vitamine (mai ales A şi C), dar şi în minerale, precum fosforul.

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia: Se prepară dintr-o linguriţă de fructe de coriandru la o cană de apă. Ceaiul se infuzează timp de zece minute. Fitoterapeuţii recomandă să beţi câte o cană de ceai pe zi, înaintea meselor principale, în cazul lipsei poftei de mâncare. Pentru favorizarea digestiei, ceaiul se bea după mesele principale.

Cruşon de ananas

Ingrediente: 2 cutii de compot de ananas ( de 700 ml), 50 ml rom sau coniac, 1 litru vin alb dulce, 1 sticlă de vin spumos, zahăr, după gust. Preparare: Ananasul se taie cubuleţe şi se stropeşte cu rom sau coniac. Vasul cu aceste ingrediente se păstrează în frigider pentru două-.trei ore. Cu 15 minute înainte de a servi licoarea, scoatem vasul cu ananas din frigider şi adăugăm sucul de ananas, vinul şi vinul spumos. Se adaugă zahăr după gust. Cruşonul se serveşte în pahare decorate cu bucăţele saucu rondele de ananas .

Mai multe