Iată 9 înlocuitori delicioşi pentru «bombele» calorice de Revelion

29 decembrie 2013 15:15   Sănătate
Ultima actualizare:

Înlocuieşte maioneza cu iaurt

Perfect pentru paste sau salate, iaurtul este un bun înlocuitor pentru maioneză. Chiar şi maioneza slabă este are de trei ori mai multe calorii şi este de 11 ori mai grasă decât iaurtul.

Avocado în loc de unt

Foloseşte pastă de avocado în loc de unt la pregătirea prăjiturilor şi a tortului de Sărbători. Acest fruct conţine mai puţine calorii şi grăsimi saturate. În plus, blatul va fi mai moale, dar nu foarte pufos.

Banană în loc de ouă

Sunt un bun înlocuitor, pentru că reduci astfel prin coacere, grăsimea şi caloriile. Deşi prăjiturile nu vor fi la fel de pufoase, silueta ta nu va avea de suferit.

Dovlecei sau tăiţei?

Dă dovlecelul pe răzătoarea cea mare şi prăjeşte-l uşor până când se înmoaie. Aşa vei scăpa de carbohidraţii pe care le conţin tăiţeii. De asemenea, le poţi tăia felii subţiri, pe care le vei face pe grătar.

Conopidă în loc de pizza

Foloseşte conopidă rasă pentru aţi crea propriul aluat de pizza, şi elimini astfel gluten din această plăcere vinovată. Aşază în tavă un strat de conopidă rasă şi dă-o 15 minute în cuptorul încins la 220 de grade. Apoi adăugaţi toppingurile care vă plac.

Parmezan, nu caşcaval

Parmezanul are un conţinut mai mic de grăsime, dat şi o aromă mai puternică.

Quinoa sunt mai bune ca orezul

Scapă de amidonul din orez şi optează pentru seminţele de quinoa. Sunt bogate în proteine, aminpacizi, fibre, iar 100 g asigură o treime din aportul zilnic de fier.

Dovleac în loc de spaghetti

Taie dovleacul în două şi scoate-i seminţele. Asezonează-l cu cu ulei de măsline, sare şi piper şi bagă-l la cuptorul încins la 230 de grade pentru 30-40 de minute. Când este gata, dovleacul copt astfel înlocuieşte clasicele paste.

Nuci în loc de crutoane

Nucile sunt bogate în grăsimi saturate, bune pentru organism, care pot reduce colesterolul rău. În plus, consumarea acestora previne balonarea.

Mai multe