Uită-te în palmă ca să ştii cât mănânci

14 ianuarie 2014 15:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Încerci să slăbeşti şi nu reuşeşti? “Dieta mâinii” te poate scăpa de kilogramele în plus. Specialiştii americani spun că tot ce trebuie să faci este să calculezi porţiile într-un mod foarte simplu.

Inedita "dietă" constă în măsurarea porţiilor de alimente numai cu ajutorul degetelor şi a palmei. Experţii spun că lipsa de control a porţiilor este principala vinovată pentru îngrăşare.

Un studiu recent a arătat că "dieta mâinii" ne poate spune exact cât trebuie să mâncăm şi, probabil, este mult mai puţin decât credem.

De exemplu, o porţie de carne nu trebuie să fie mai mare decât palma şi una de cartofi prăjiţi (sau carbohidraţi)  nu trebuie să depăşească mărimea pumnului strâns. Untul care se pune pe felia de pâine nu trebuie să depăşească mărimea degetului.

Porţia de brânză ideală are mărimea a două degete. Porţia de unt de arahide nu trebuie să depăşească două degete groase sau echivalentul unei linguriţe. Iar porţia de îngheţată se limitează la jumătate din pumn strâns, adică echivalentul a două cupe.

Mai multe