Cele mai bune trucuri de slăbit
Ai declarat război kilogramelor în plus, dar parcă toate poftele te năpădesc şi rezultatele se lasă mult aşteptate? Nu te da bătut! Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum să păcăleşti foamea şi să ajungi la formele dorite.
Bea un pahar cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, şi în timpul zilei, cu o oră înainte de fiecare masă. Apa nu are calorii, reduce apetitul şi stimulează eliminarea toxinelor. În mod normal, aportul necesar de lichid e de 40 ml/kilocorp/zi. Exemplu: 60 kilograme x 40 ml = 2.400 ml. Dacă eşti la dietă, poţi să creşti consumul de apă cu încă jumătate de kilogram.
Băut cu înghiţituri mici, cel puţin o cană în fiecare zi, ceaiul verde alungă pofta de dulce, umple stomacul şi stimulează arderile.
Produsele de patiserie şi cele de tip fast-food sunt adevărate bombe calorice. Dacă pleci la drum lung şi vrei să mănânci în maşină sau pe tren, încearcă să le înlocuieşti cu biscuiţi din cereale integrale, morcovi şi fructe uscate.
Fructele se consumă dimineaţa sau la două ore după masă. Evită să le mănânci imediat după ce ai luat prânzul sau cina, fiindcă vor fermenta, ducând la apariţia balonării.
Nu asocia la aceeaşi masă mai mult de trei grupe alimentare. De exemplu, la prânz poţi consuma o garnitură, felul principal şi o salată, nu alte sosuri.
Limitează-te la feluri de mâncare uşoare, fără exces de grăsime.
Alege porţii de dimensiunea unei palme sau care încap într-un pumn.
Ultima masă trebuie luată cu trei ore înainte de culcare.
Încearcă să nu consumi alimente solide după ora 18.00.
Grăsimile te pot ajuta să ai formele dorite. Evident, nu este vorba de orice fel de grăsimi, ci de cele „bune", care conţin substanţe ce transmit senzaţia de saţietate creierului. Surse excelente de acizi graşi sunt nucile şi alunele în stare crudă, peştele gras, cum ar fi somonul şi păstrăvul, dar şi uleiurile vegetale de floarea soarelui, de măsline, de rapiţă şi de in.
Înlocuieşte alimentele albe cu cele brune. Pastele, orezul şi pâinea albă se transformă rapid în zahăr şi astfel îţi va fi tot timpul foame.
Adaugă în mâncare condimente puternice, mentă proaspătă, scorţişoară, busuioc şi rozmarin, pentru că grăbesc arderea caloriilor şi beneficiezi de un plus de antioxidanţi.
Ceaiul de urzică taie apetitul, cel de anason stimulează digestia şi cel de soc elimină toxinele.
Citricele stimulează eliberarea de enzime şi ajută la transformarea toxinelor astfel încât să poată fi eliminate de organism.
Chiar dacă pare greu de crezut, nu trebuie să renunţi la mâncare ca să ajungi la greutatea dorită. Dimpotrivă, respectă un ritual strict cu cinci mese pe zi: trei principale şi două gustări. Conform unui studiu britanic recent, este indicat să mănânci încet, deoarece digestia îţi va fi mai bună şi nu va apărea senzaţia de balonare. Când foamea îţi dă târcoale, ai tendinţa să consumi primul aliment pe care-l vezi în frigider. Prin urmare, depozitează mâncarea nesănătoasă cât mai în spate, în zone puţin vizibile.