Greșeli de alimentație care te îmbătrânesc prematur

7 februarie 2014 8:46   Sănătate
Ultima actualizare:

Dacă preferi gogoșile în locul fructelor, iar carnea și produsele lactate pe care le consumi nu sunt organice, atunci riscul de îmbătrânire prematură crește în mod considerabil.

Exagerezi cu deserturile

Atunci când consumăm zahăr în exces, în organism are loc o reacție chimică care distruge colagenul, acea proteină structurală care menține pielea fermă și catifelată. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, specialiștii ne recomandă să consumăm cât mai puține alimente bogate în zaharuri.

De asemenea, este indicat să consumăm carbohidrați cu indice glicemic mic, precum cereale integrale, deoarece au un conținut redus de zahăr, iar organismul le digeră lent pentru a limita pierderea de colagen.

În plus, dacă vrei să îți îndulcești ceaiul sau fulgii de ovăz, fără a-ți pune în pericol sănătătatea pielii, optează pentru stevia, deoarece este o plantă mult mai dulce decât zahărul.

Întotdeauna alegi cafea în loc de ceai

Cercetările dovedesc că atât ceaiul verde, cât și cel negru conțin compuși care previn cancerul de piele și distrugerea colagenului, inhibând astfel îmbătrânirea prematuă a pielii.

Așadar, din când în când, consumă o cană de ceai verde sau negru în locul cafelei, pentru a-ți menține pielea sănătoasă și frumoasă.

Carnea și produsele lactate nu sunt organice

Hormonii din carne și mezeluri pot contribui la apariția acneei, motiv pentru care specialiștii ne recomandă să le consumăm mai rar sau să optăm pentru carnea care provine de la păsări crescute bio.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Mai multe