Scapă iarna de toxine cu broccoli şi linte!
Iarna eşti tentat să mănânci multe lucruri nesănătoase. Nu te scuza cu faptul că în anotimpul rece ai mai puţine opţiuni şi dai iama în rafturile cu conserve. Sunt pe piaţă o mulţime de fructe şi legume bogate în antioxidanţi, care te pot ajuta să duci un stil de viaţă sănătos şi să-ţi detoxifiezi organismul.
Avocado. Bogate în antioxidanţi, în special glutationă, fructele de avocado ajută la sănătatea ficatului, protejându-l împotriva supra încărcării de toxine.
Afine. Afinele sunt bogate în antioxidanţi şi conţin o mare cantitate de fibre.
Varză. Este bogată în vitaminele A, C, E şi B, şi conţine multe minerale precum magneziu şi mangan.
Lămâia. Apa cu lămâie este sănătoasă pentru orice persoană. O lămâie conţine 90% din necesarul zilnic de vitamina C.
Broccoli. Conţine glucozinolaţi, substanţe ce activează enzimele de detoxifiere, ca şi antioxidanţi şi nutrienţii cu conţinut de sulf, care amplifică mult capacitatea de detoxifiere a corpului.
Usturoi. Cu un conţinut ridicat de sulf, usturoiul are un gust şi un miros uşor înţepătoare. Dar are efect antiinflamator, antioxidant, antibacterian şi antiviral.
Sfecla roşie. Sfecla roşie este o sursă excelentă de fitonutrienţi, conţine antioxidanţi şi are proprietăţi antiinflamatorii şi detoxifiante.
Grapefrut. Grepefrutul roz sau roşu conţine licopen, un antioxidant puternic pentru organism, care are efecte antitumorale.
Seminţe de floarea soarelui. Sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli.
Linte. Conţine fibre solubile şi insolubile care stabilizează nivelul glicemiei şi ajută intenstinele să se detoxifieze.