«Ce demachiant să aleg?»

11 martie 2014 8:56   Sănătate
Ultima actualizare:

Te-ai gândit vreodată că problemele pielii ar putea fi cauzate de utilizarea unui demachiant nepotrivit? Pe termen lung, folosirea greşită a produsului de curăţare îşi poate lăsa amprente nedorite pe chipul tău.

Indiferent dacă te machiezi sau nu, demachierea este o etapă de îngrijire peste care nu trebuie să treci. Este nevoie de curăţarea feţei de două ori pe zi: dimineaţa (pentru a elimina sebumul acumulat noaptea) şi seara (pentru a îndepărta atât machiajul, cât şi impurităţi precum praful). Fără demachiere, pielea se „asfixiază", devine ternă, iar riscul apariţiei coşurilor este mai mare.

Ten uscat? Produsele cremoase sunt soluţia!

Expuse mai mult efectelor poluării, agresiunii vremii, dar şi machiajului, tenul uscat şi cel sensibil au nevoie de produse speciale de îngrijire, care să aducă un plus de hidratare. În acest caz, este indicată folosirea unui demachiant cremos, bogat în acizi graşi esenţiali, care conferă supleţe pielii.

Ce demachiant alegi: sub formă de lapte, creme, emulsii sau uleiuri. Pentru eliminarea resturilor de machiaj, dar şi pentru un plus de prospeţime, aplică la final apă minerală sau o loţiune tonică.

Evită apa de la robinet, întrucât calcarul conţinut dăunează tenului uscat şi celui sensibil, dar şi produsele care conţin alcool sau parfum. Dimineaţa se poate recurge doar la pulverizarea unei apei termale, pentru ca seara să se respecte paşii demachierii complete.

Spumele, potrivite pentru tenul gras

În afară de îndepărtarea machiajului, obiectivele pentru tenul gras sunt eliminarea excesului de sebum, curăţarea în profunzime şi închiderea porilor.

Ce demachiant alegi: cele mai potrivite sunt gelurile şi spumele, care se aplică pe pielea umedă, evitându-se zona ochilor. Sunt ideale şi produsele cu uleiuri esenţiale sau cu zinc (acest mineral reglează producţia de sebum) ori loţiunea micelară. Evită produsele uleioase dacă ai tenul gras.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Mai multe