Orezul negru, arma perfectă contra oboselii

31 mai 2017 15:24   Sănătate
Ultima actualizare:

Dintre cereale, cel mai popular tip este orezul. Nu conține gluten și este tot mai des întâlnit în farfuriile persoanelor ce au un stil alimentar sănătos.

Din cauza faptului că are un conținut ridicat de carbohidrați, este considerat ca fiind unul dintre combustibilii buni și necesari ai organismului uman, iar dacă este consumat cu regularitate ajută la dublarea activității cerebrale.

Nu conține grăsimi nocive, sare sau colesterol, este ușor de preparat și se poate servi într-o gamă foarte variată.

Revigorează organismul

Principalul antioxidant pe care îl conține, antocianina are un efect extrem de benefic asupra organismului, revigorându-l de fiecare dată când este consumat.

În trecut era cunoscut sub denumirea de orez interzis fiind consumat doar de către nobili.

Împiedică îmbătrânirea prematură

Se bucură de o mare cantitate de proteine care se eliberează pe tot parcursul zilei menținând nivelul energetic în parametri funcționali,astfel nu vei mai avea de a face cu stări de moleșeală, somnolență sau apatie. 

Culoarea sa neagră este dată de către antocianină, antioxidantul care printre multe alte calități are grijă să încetinească procesul de îmbătrânire a organismului.Este benefic și în lupta împotriva radicalilor liberi, fortificând sistemul imunitar, mai ales datorită conținutului mărit de fier, magneziu, calciu, potasiu dar și complexul vitaminic B.

Dintre toate tipurile de orez existente, cel negru se bucură de cantitatea cea mai mică de carbohidrați și de calorii în același timp. Fapt care îl recomandă să fie folosit ori de câte ori poftești.

Află pe clicksanatate.ro cele mai bune moduri de a mânca orez negru!

Manifestările reumatismului la femei

«Mai pot să rămân gravidă?»

Mai multe