Osul-iepurelui, planta care face bine rinichilor

12 septembrie 2017 15:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Dacă te confrunți cu afecțiuni urinare, retenție de apă, pietre la rinichi, gută, dermatoze și reumatism poți încerca remedii pe bază de osul-iepurelui.

Planta, numită de botaniști ononis spinosa, conține ulei volatil, tanin, glucide și săruri minerale și are efect diuretic, saluretic (ajută la eliminarea sodiului și a clorurilor), depurativ (curăță organismul de substanțe nocive), antihemoragic (combate hemoragiile), antiseptic (previne infecțiile).

Tratează colicile renale

Osul-iepurelui – ciocul-ciorii, caşul-iepurelui, lemnic, lingoare cum a mai fost botezată planta - este de mare folos în tratarea colicilor (crizelor) renale. Prepari un decoct astfel: pui 1 lingură de pulbere de rădăcină de osul-iepurelui la 250 ml de apă clocotită. Lași să stea 15 minute. Se beau 1-2 căni pe zi, în mai multe reprize. Printre afecțiunile pe care le mai tratează osul-iepurelui se numără și: reumatismul, bronșita, obezitatea, bolile de piele cronice, stomatitele și ulcerațiile bucale.

Truc

Pe termen lung poți folosi o formulă diuretică nemaipomenită dintr-un amestec din aceste plante: rădăcină de brusture (15 g), rădăcină de osul-iepurelui (20 g), rădăcină de săpunariță (10 g), rădăcină de pir medicinal (20 g), rădăcină de iarbă-mare (20 g), rădăcină de brusture (15 g). Le combini și iei 2 linguri de amestec pe care-l adaugi la ½ l de apă. Bei maximum 1 l pe zi.

Stimulează diureza

Rădăcinile de osul-iepurelui sunt folosite pentru preparea unui decoct care te ajută să elimini retenția de apă și toxinele. Procedezi astfel: pui 1 lingură de rădăcină mărunțită de plantă la 250 ml apă. Lași la fiert 15 minute și strecori. Bei 2 căni pe zi.

Află pe clicksanatate.ro cum se prepară tinctura de osul-iepurelui care combate obezitatea!Mănâncă asta dimineaţa şi uită de colesterolul rău!Cum să îţi detoxifici ficatul

Mai multe