Păducelul, un bun prieten al inimii
19 octombrie 2020 21:05
Sănătate
Ultima actualizare:
Folosit atât în scopuri curative, cât şi decorative sau culinare, păducelul este de culoare roşie şi de dimensiuni destul de mici. Proprietăţile nutritive ale plantei sunt date în special de combinaţia unică de vitamine, minerale şi alte componente. Cele mai importante elemente prezente în păducel sunt reprezentate de vitaminele B, acidul folic, vitamina C şi antioxidanţi.
- 7 Durere în piept. Angina poate semnifica o afecţiune mai gravă (infarctul miocardic), însă poate avea nenumărate cauze. În orice caz, este destul de dureroasă şi necesită un control medical amănunţit pentru a determina cauza exactă. Oricum, păducelul poate ameliora semnificativ durerile în piept, fiind folosit de mii de ani în medicina tradiţională.
- Inimă. Pentru inimă, păducelul poate reduce semnificativ riscul de apariţie a unui eveniment cardiovascular, ameliorând senzaţia de lipsă de aer (dispneea) şi oboseală cronică. Antioxidanţii importanţi din păducel acţionează pozitiv împotriva radicalilor liberi ce afectează inima.
- Tensiune arterială. Paducelul ajută la normalizarea tensiunii arteriale, indiferent dacă o aveţi prea scăzută sau crescută. Datorită elementelor benefice conţinute, păducelul este bun atât în cazul hipertensiunii arteriale, cât şi în cazul hipotensiunii.
- Imunitate. Pe lângă antioxidanţii ce elimină toxinele din corp, vitamina C din păducel ajută la creşterea activităţii globulelor albe. Acestea fac parte din sistemul imunitar al organismului şi ajută la combaterea virusurilor şi bacteriilor, pentru menţinerea sănătăţii generale.
- Anxietate. În medicina tradiţională, păducelul a fost utilizat pentru a trata diverse afecţiuni psihice, precum stresul, anxietatea şi chiar depresia. Acesta poate îmbunătăţi dispoziţia, chiar dacă nu suferiţi de aceste tulburări.
- Digestie. Există mai multe elemente din păducel care interacţionează cu flora intestinală pentru a îmbunătăţi digestia, iar fibrele conţinute ajută la combaterea constipaţiei, balonării, crampelor sau la ameliorarea simptomelor unor boli mai grave, precum cancerul de colon sau ulcerul. Pe lângă menţinerea sănătăţii digestive, păducelul este benefic şi pentru eliminarea infecţiilor intestinale, scrie farmaciata.ro.
- Energie. Păducelul are proprietatea de a dilata arterele coronare, ceea ce permite circulaţia unui flux mai mare de sânge prin organism. Acest fenomen poate creşte nivelul de energie şi agilitatea. Atunci când corpul primeşte suficient sânge oxigenat, sunt îmbunătăţite funcţiile cognitive, creşte nivelul de energie, iar metabolismul este capabil să funcţioneze la un nivel optim.