Păpădia, planta care ajută ficatul să lupte cu toxinele

2 octombrie 2020 13:08   Sănătate
Ultima actualizare:

Chiar dacă păpădia este considerată de unii grădinari drept o buruiană nefolositoare, de-a lungul timpului, această plantă a fost apreciată de cercetători și de vraci pentru efectele terapeutice ale frunzelor și rădăcinilor sale.

Frunzele de păpădie sunt o sursă excelentă de betacaroten și vitamina C, importante pentru sănătate. S-a constat că păpădia are un efect benefic în tratamentul diferitelor boli de ficat și, în general, ca un tonic valoros.

În zilele noastre, se știe că păpădia este bogată în lecitină. Cercetătorii au în atenție folosirea acestei substanțe ca un posibil tratament al cirozei. În compoziția păpădiei există numeroase substanțen care stimulează producerea de fiere, ce ajută ficatul să funcționeze la cote optime.

Betacarotenul din frunzele de păpădie este un antioxidant care împiedică și apariția bolilor de inimă și a diferitelor forme de cancer. În același timp, și vitamina C este folositoare pentru sănătate, fiind, de asemenea, un antioxidant puternic care poate preveni apariția bolilor de inimă, a cancerului și susține sistemul imunitar în combaterea infecțiilor din organism.

Mai multe