Partenerul sforăie? Uite cum rezolvi problema

7 decembrie 2011 14:36   Sănătate
Ultima actualizare:

Sforăitul nazal

Sunet: gârâit obişnuit, uşor fâsâit

Cauză: dacă nările sau sinusurile sunt parţial acoperite, ţesutul moale din interior începe să vibreze emiţând un zgomot enervant. Poate fi vorba şi de deviaţii de sept sau polipi nazali.

Testează-te: stai în faţa oglinzii şi blochează pe rând câte o nară. Dacă nara cealaltă se lipeşte când respiri, încearcă să o fixezi deschisă. Ţine tot timpul gura închisă. Dacă simţi că te sufoci înseamnă că problema este nazală.

Ce e de făcut: respiră corect cu plasturele nazal dilatator. Se aplică pe nas, puţin sub nivelul ochilor şi asigură dilatarea optimă a nărilor în timpul somnului. Se poate corecta şi chirurgical.

Sforăitul «din limbă»

Sunet: strident şi adânc. Dispare când stai pe o parte

Cauză: 30-50% din sforăitori au muşchiul limbii prea dezvoltat. Organul vorbirii se poziţionează greşit în timpul somnului (spre gât) şi obturează căile respiratorii. Se acutizează când beţi alcool

Testează-te: scoate limba la maximum în faţa oglinzii. Încearcă să expiri cu limba scoasă. Dacă emiţi sunete, înseamnă că sforăi „din limbă"

Ce e de făcut: foloseşte dispozitivul de fixare mandibulară. Este o proteză care se fixează pe dinţi şi obligă limba să rămână lipită de mandibulă. Rezultatul: nopţi liniş-tite.

Mai multe