Pătlagina te scapă de răceala de vară
Trecerea dintr-o încăpere cu aer condiţionat la căldura de afară, consumul lichidelor cu gheaţă sau înotul în apă rece te pot îmbolnăvi în toiul verii. “Click! pentru femei” îţi spune ce remedii te ajută.
Decoct din plante. Poţi să scapi de frisoanele specifice răcelilor cu ajutorul unui decoct din plante. Pune într-un vas 30 g de rădăcină de echinaceea, 30 g flori de soc, 30 g flori de tei şi 10 g de frunze de mentă. Toarnă 250 ml de apă şi lasă la fiert 15 minute. Bea două căni pe zi, între mese.
Gargară pentru gât. Când eşti răcită este foarte important să-ţi hidratezi mucoasa gâtului. Pentru asta, te ajută gargara cu sare şi turmeric. Amestecă în 200 ml de apă caldă 1 lingură de sare cu 1 linguriţă de turmeric şi fă gargara la fiecare 4 ore.
Ceai contra tusei. Datorită proprietăţilor antibiotice şi antiinflamatoare pe care le are, pătlagina este cea mai utilizată plantă împotriva problemelor respiratorii. Se poate administra sub formă de infuzie sau sirop. Ceaiul de pătlagină se obţine astfel: pune 2 linguriţe de plantă, peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, după care strecoră şi bea infuzia, îndulcită, de 3-4 ori pe zi.
Înlătură febra cu ceaiul de soc. Unul din leacurile care te scapă de febră este ceaiul de soc. Amestecă 2 linguriţe de plantă în 250 ml de apă clocotită şi lasă ceaiul la infuzat 15 minute. Strecoară şi bea de 3 ori pe zi, până scade febra.
Pentru accelerarea însănătoşirii. Considerată „vaccin natural“ sau „antibiotic vegetal“, echinaceea stimulează imunitatea. Prepară infuzia din 2 linguriţe de rădăcini mărunţite, la 1 cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, după care bea, în doze mici, 3 căni de ceai.