Patru beneficii ale mesei de dimineaţă

15 septembrie 2014 21:42   Sănătate
Ultima actualizare:

Masa de dimineaţă n-o împărţiţi cu nimeni! Savuraţi-o, nu treceţi peste ea şi acordaţi-i importanţa cuvenită. Specialiştii americani au explicat principalele motive.

Hrăneşte creierul. Creierul, ca şi muşchii noştri, îşi trage nutrienţii din alimentele pe care le consumăm, deci indiferent de tipul de activitate pe care îl avem, dimineaţa trebuie să ne “aprovizionăm” cu cele necesare. 

Îmbunătăţeşte memoria. Dintre funcţiile cognitive, memoria e cel mai mult influenţată. Psihologii au arătat că performanţa intelectuală a şcolarilor care au consumat un mic-dejun corespunzător e mai bună decât a celorlalţi. Unii psihologi recomandă chiar o masă mai abundentă ca de obicei în dimineţile în care se dau teste. 

Ne dă energie. Nu trebuie să uităm faptul că energia pe care în mod obiectiv ne-o furnizează micul dejun se va traduce şi în plan subiectiv, printr-o energie sporită în perioada în care avem de îndeplinit cele mai multe sarcini de serviciu. Dimineaţa poate fi momentul de stres maxim al zilei, de aceea ultimul lucru de care avem nevoie e o senzaţie acută de foame sau un nivel coborât al performanţelor, manifestat chiar prin somnolenţă, toate putând fi atât de simplu rezolvate prin intermediul mesei matinale. 

Previne gastrita. Punând în practică o regulă simplă, cea a micului dejun consumat zilnic vom evita  îmbolnăviri, de la gastrite şi stări de hipoglicemie, la ingestia compulsivă de alimente bogate în carbohidraţi mai târziu în timpul zilei.

Mai multe