Patru plante contra arsurilor stomacale
Atenţie: mesele copioase de sărbători vă pot strica distracţia! Excesele alimentare şi combinaţiile nepotrivite de alimente dau, deseori, arsuri la stomac. Iată ce remedii naturiste e bine să avem la îndemână.
• Sucul de roşii. curăţă intestinele. Arsurile şi crampele apar deseori datorită supprasolicitării intestinelor. Pentru calmarea lor, aveţi nevoie de o detoxifiere. Cel mai la îndemână mod este folosirea pentru 24 de ore a sucului de roşii o dată pe săptămână, primăvara şi toamna. Apelaţi la reflexoterapie şi la acupunctură pentru tratarea constipaţiei.
• Ţintaura calmează arsurile. Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern. E cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare. Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de ţintaură uscată la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.
• Cimbrul te scapă de crampe. Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, macerată în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.
• Ghimbirul stinge acidul din stomac. Ceaiul de rădăcină de ghimbir e indicat în această perioadă. Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte. Se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu e împins către esofag.