Patru plante contra arsurilor stomacale
Ţintaura calmează arsurile
Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern. Este cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare. Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de ţintaură uscată la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.
Sucul de roşii curăţă intestinele
Arsurile şi crampele apar deseori datorită supprasolicitării intestinelor. Pentru calmarea lor, aveţi nevoie de o detoxifiere. Cel mai la îndemână mod este folosirea pentru 24 de ore a sucului de roşii o dată pe săptămână, primăvara şi toamna. Apelaţi la reflexoterapie şi la acupunctură pentru tratarea constipaţiei.
Cimbrul te scapă de crampe
Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, macrai-o în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi
Ghimbirul stinge acidul din stomac
Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.