Patru reguli importante pentru menținerea sănătății. Nu uitați de sport și de zâmbete

27 august 2021 13:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Din secolul al VII-lea s-au păstrat până în zilele noastre patru reguli pentru menținerea sănătății:

Patru reguli de comportanent pentru o viață sănătoasă

Terapeuții susțin că aceste patru reguli de comportament arată că pentru o viață sănătoasă nu contează numai nutriția sănătoasă și activitatea fizică ci și nivelul mental și spiritual.

Potrivit filozofiei Ayurvedice, contactul conștient cu sinele și cu persoanele din jur reprezintă o cerință de bază pentru o sănătate deplina. Un medic occidental începe să acționize atunci când boala a apărut. În schimb, în Ayurveda accentul se pune pe prevenire.

În această situație principiul valabil este următorul: orice ajuta atingerea echilibrului și armoniei contribuie la o bunăstare de sănătate, iar orice distruge armonia poate duce la apariția bolii.

De aceea activitatea medicului ayurvedic , în comparație cu a celui occidental, include în mod obligatoriu recomandări și sfaturi pentru atingerea stării de sănătate.

Rețetele ayurvedice pentrusănătate recomandă:

-            O nutriție sănătoasă;

-            Îngrijirea minuțioasă a corpului;

-            Adaptarea la perioada anuluiși a zilei;

-            Exerciții fizice ;

-            Comportament perfect din punct de vedere etic și moral

Încadrul Ayurveda nutriția estefolosita și pentrupăstrarea și restabilirea sănătății. O nutriție corectă este considerată o sursa de vitalitate la nivel fizic și mental. Potrivit principiilor ayurvedice, mâncarea influențează și corpul dar șipsihicul. Nutriția corecta asigură claritate, o voce puternica, longevitate, mulțumire și putere.

În general, Ayurveda recomanda o alimentați evegetariana,din considerente etice. Calitățile nutritive ale cărnii, însă, sunt recunoscute și în Ayurveda; de aceea în unele cazuri, mai ales după o boală lungă care a secătuit rezervele organismului, terapeuții recomandasă se consume carne.

În Ayurveda nutriția ponderată adaptată constituției individuale se folosește atât la prevenirea câtși la tratarea bolii.

Mai multe