Pepenele roşu creşte imunitatea copiilor

12 iulie 2014 21:01   Sănătate
Ultima actualizare:

Ce poate fi mai gustos în zilele toride de vară decât o felie de pepene roşu! Îţi ţine şi de foame, şi de sete, nu îngraşă, dar conţine o mulţime de vitamine şi minerale. Profită din plin de el, acum e sezonul lui.

Conţine peste 90% apă şi are, astfel, proprietăţi diuretice, detoxifiante şi previne pietrele la rinichi.

Menţine silueta. 150 de grame de pepene, adică o felie medie, are doar 47 de calorii, fiind un aliat de nădejde în curele de slăbire, când se pot consuma până la 2 kg zilnic.

Creşte imunitatea copiilor. Conţine antioxidanţi, vitaminele A, C, D şi E, B6 şi B12, calciu, magneziu, potasiu, fiind, astfel, desertul ideal pentru copii, deoarece le creşte imunitatea şi le dă energie.

Protejează inima. Pepenele conţine licopen, un super antioxidant care ne protejează împotriva bolilor de inimă şi a mai multor tipuri de cancer.

Scade febra musculară. Sucul de pepene roşu este remediul ideal al sportivilor. Cei care beau o cană de suc înainte de antrenamente nu mai au aşa dureri musculare ca cei care nu beau. Asta deoarece pepenele conţine o substanţă numită citrulină, un aminoacid care relaxează şi dilată vasele de sânge, reducând eventualele inflamaţii.

Din acest punct de vedere, creşte şi libidoul şi performanţele în pat. Citrulina din pepenele roşu îmbunătăţeşte fluxul sanguin care irigă mai bine toate organele. Mulţi consideră pepenele un adevărat „viagra” natural, pentru bărbaţi. 

Nu arunca seminţele!

Sunt pline de nutrienţi. Chiar dacă mulţi le aruncă, seminţele pepenelui roşu conţin o mulţime de vitamine din grupul B, proteine, magneziu, fosfor, fier, potasiu, zinc etc., dar şi acizi graşi omega 3 şi 6. Ele reglează tensiunea, ajută digestia, întreţin musculatura şi elasticitatea pielii. Aşa că, nu le da la o parte, ci mănâncă-le şi pe ele!

Este folosit şi în cosmetică, la prepararea măştilor naturale pentru ten. Sucul de pepene roşu, amestecat cu o linguriţă de miere, e foarte hidratant pentru tenurile uscate, lipsite de strălucire. 

Există pepene pătrat, modificat genetic pentru a fi transportat mai uşor, dar şi depozitat mai bine în frigider. Există şi pepene cu miez galben, care are un gust mult mai dulce decât cel roşu.

Ca să alegi cel mai bun pepene, orientează-te după forma şi culoarea lui. Trebuie să fie simetric, cu o pată galbenă în zona cu care a fost în contact cu pământul. Dacă pata e albă, e semn că fructul nu e copt suficient. Coaja să fie tare, fără zone moi, şi să sune a gol. Codiţa trebuie să fie încă verde, dacă lipseşte sau e uscată este un semn că pepenele e cules mai demult sau este trecut. 

Mai multe