Perele, remediu pentru tiroidă
3 iunie 2015 18:23
Sănătate
Ultima actualizare:
Una dintre cele mai importante glande din organism, tiroida, joacă un rol vital în buna funcţionare a metabolismului. Facilitează sinteza proteinelor, reglează zahărul din sânge, funcţia imunitară, echilibrul hormonal şi circulaţia. Iată cum puteţi ţine sub control tulburările tiroidiene, în mod natural.
- Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii naturale şi este o sursă bogată de minerale (magneziu, zinc, potasiu), care ajută la îmbunătăţirea funcţiei tiroidei. E benefic pentru tratamentul de hipotiroidism. Bea ceai de ghimbir cu regularitate şi integrează felii de ghimbir în meniul zilnic.
- Urzica este foarte utilă atât în tratamentul de hipotiroidism, cât şi în tratamentul de hipertiroidism, conţinând cantităţi mari de iod. Prepară-ţi un ceai de frunze de urzică uscate şi consumă-l de 2 ori pe zi. În plus, masajul în zona gâtului, cu ulei de urzică, poate contribui la îmbunătăţirea producţiei de hormoni tiroidieni, potrivit www.alegesanatos.ro.
- Uleiul de cocos menţine funcţia normală a glandei tiroide şi îmbunătăţeşte producţia de hormoni tiroidieni. Uleiul de cocos virgin poate fi adăugat în salate sau consumat ca atare. În plus, poţi adăuga 2 linguriţe cu ulei de cocos într-un pahar de lapte, pe care îl consumi dimineaţa.
- Seminţele de in sunt surse de acizi graşi Omega-3. Persoanele care suferă de dereglări tiroidiene sunt sfătuite să consume regulat ulei din seminţe de in: o linguriţă pe zi. Poţi presăra seminţe de in pe orice fel de mâncare.
- Perele reglează nivelul de hormoni din organism. Mănâncă cel puţin 5 pere pe zi timp de câteva luni şi vei simţi o îmbunătăţire semnificativă în funcţionarea glandei tiroide.
- Ginsengul siberian ajută la reglarea nivelului de hormoni din corp. Este util în tratamentul de hipotiroidism. Consumul regulat, de 2 ori pe zi, al unei doze de 100 mg, va ajuta la reducerea tulburărilor tiroidiene şi va reduce starea de oboseală.