Peştele, bun pentru inimă şi vedere
Protejează inima
Acizii graşi omega 3 care se găsesc în peşte sunt esenţiali pentru funcţionarea corectă a sistemului cardiovascular. Protejează arterele, venele şi sângele.
O dietă bogată în peşte ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, asta deoarece peştele previne acumularea de trigliceride şi cheaguri de sânge şi reduce nivelul de colesterol din sânge.
Previne cancerul
Acizii graşi omega 3 ajută la prevenirea a trei tipuri de cancer: sân, colon şi prostată. Suplimentele de ulei de peşte sunt benefice şi pentru pacienţii care suferă de hiperlipidemie.
Îmbunătăţeşte vederea
Peştele îmbunătăţeşte vederea şi luptă împotriva degenerării maculare. Previne sindromul ochilor uscaţi şi glaucomul. De asemenea, peştele reduce inflamaţiile de la nivelul ochilor şi ajută la funcţionarea corectă a vaselor de sânge din zona oculară.
Întârzie îmbătrânirea pielii
Peştele este benefic şi pentru piele, căreia îi păstrează elasticitatea şi tinereţea pentru o perioadă mai mare de timp. Uleiul de peşte previne ridurile, şi îmbătrânirea prematură.
Menţine sănătatea creierului
Acizii graşi omega 3 ajută la dezvoltarea corespunzătoare a creierului. Peştele măreşte concentrarea şi memoria atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. De asemenea, peştele este util şi în tratarea unor afecţiuni precum Alzheimer.
Bogat în proteine
Peştele este unul dintre cele mai sănătoase şi benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat în grăsimi saturate, proteine şi acizi graşi omega 3.
Este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentaţie, datorită vitaminelor, mineralelor şi nutrienţilor pe care îi conţine şi care ajută la menţinerea unei sănătăţi de fier. Peştele poate fi preparat şi consumat la cuptor, la grătar, la aburi sau prăjit.