Piersica, tratament pentru digestie

12 august 2016 20:32   Sănătate
Ultima actualizare:

Dulci, zemoase şi aromate, piersicile sunt un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative.

Mai mult, acestea reprezintă o sursă bogată de vitamine şi minerale, cu importante proprietăţi terapeutice. 

Acţiuni terapeutice

Profitaţi de ele mai ales vara, pentru că stimulează apetitul şi secreţia sucurilor gastrice şi biliare. Sunt diuretice şi laxative, dar ajută la echilibrarea sistemului nervos şi întăresc imunitatea. Datorită constituenţilor săi, piersica poate fi de un real beneficiu în cazul persoanelor astenice, slăbite, fără poftă de mâncare, conform www.farmaciata.ro.

Efecte curative

Datorită conţinutului bogat de fibre, consumul regulat de piersici e de ajutor persoanelor care au un tranzit intestinal leneş. Acestea înlătură constipaţia şi favorizează digestia, cu efect favorabil şi în caz de hemoroizi. Piersicile au efecte benefice şi în cazurile de litiază urinară, reumatism, guţă, datorită acţiunii lor diuretice-depurative. Antioxidanţii inactivează radicalii liberi şi menţin integritatea celulei. Piersica e un aliat în lupta pentru prevenirea cancerului şi a unor afecţiuni cardiovasculare. Tot datorită proprietăţilor sale antioxidante, piersica întârzie procesul de îmbătrânire şi ajută la menţinerea strălucirii şi tinereţii tenului.

Bune în cosmetică

Crema de piersici e recomandată pentru tenul normal sau uscat şi se prepară astfel: se amestecă 3 linguri de suc de piersici cu 3 linguri de smântână şi o jumătate de linguriţă de suc de lămâie. Crema se aplică pe faţă, se lasă 5 minute şi apoi se clăteşte. Masca pentru ten normal sau uscat se obţine din amestecul unei piersici pasate cu o linguriţă de ulei de migdale dulci. Se lasă să acţioneze pe faţă 20 de minute şi apoi se clăteşte bine. Pentru o senzaţie de prospeţime şi relaxare, se pot folosi bilele cu aromă de piersici puse în cadă. Acestea ajută şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. 

Mai multe