Piersicile coapte natural, o armă veritabilă anticancer

20 iulie 2016 19:33   Sănătate
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Universitatea Washington State alături de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Texas au descoperit că polifenolii din compoziția piersicilor (antioxidanți puternici) inhibă dezvoltarea celulelor de cancer la sân şi combat puterea acestor celule de a se răspândi.

Specialiștii acestor prestigioase foruri universitare susţin că antioxidanţii prezenți în fructe ar putea fi adăugaţi în terapiile care reduc riscul de metastază, considerată principala cauză de deces în cazul cancerului mamar şi al altor tipuri de cancer. Cercetătorii afirmă că antioxidanţii  completează efectul tratamentelor medicale şi inhibă creşterea tumorilor.

Vitaminele și polifenolii din compoziția piersicilor, o armă anticancer

Totodată, acești specialiști apreciază că, vitaminele şi polifenolii, care fac din piersici o armă veritabilă anticancer, se găsesc în cantităţi suficiente doar în piersicile coapte natural. Aceşti compuşi ar putea fi administraţi sub formă de extras sau prin consumarea a doua-trei piersici coapte pe zi. „ Eu aş opta pentru trei piersici pe zi”, afirma Giuliana Noratto, profesor de ştiinte alimentare la Universitatea Washington State.

Mai multe