Piersicile ne ţin de sete

26 iunie 2012 14:08   Sănătate
Ultima actualizare:

Parfumate şi gustoase, piersicile şi caisele sunt o adevărată compoziţie magică: săruri minerale, vitamine şi fibre. „Mâncaţi-le cu încredere”, spun specialiştii.

Scad tensiunea arterială

Consumul de piersici reduce considerabil riscul apariţiei accidentelor cerebrale sau a infarctului miocardic. Acest efect este foarte important mai ales vara şi iarna, atunci când organismul întâmpină dificultăţi mai mari de reglare a tensiunii arteriale în cazul contactului cu temperaturi extreme.

În cazul hipotensivilor, piersica este un aliment care nu trebuie să lipsească din dietele de vară.

Hidratează organismul

Efectul hidratant al piersicii, cât şi conţinutul bogat în minerale ce le înlocuiesc pe cele pierdute prin transpiraţie sunt doar câteva dintre aspectele care fac din acest fruct un adevărat medicament împotriva problemelor cauzate de caniculă.

Ne scapă de kilogramele în plus

Piersicile sunt admise în foarte multe diete de slăbit moderne, conţinând numai 39 de calorii la 100 g. Pe lângă acest aspect, au marele avantaj de a reduce semnificativ senzaţia de foame prin mai multe mecanisme diferite.

Previn anxietatea

Piersicile au capacitatea de a regla productivitatea unor neurohormoni implicaţi în mecanismul apariţiei fricii, temerilor legate de noutate, de schimbare sau a anxietăţii.

Reduc aciditatea gastrică

Dacă suferiţi de hiperaciditate, mîncaţi caise şi piersici. Acestea reduc hiperaciditatea şi previn demineralizarea organismului. Chiar dacă sunt acide la gust, sărurile minerale din fructe nu acidifică mediul intern, ci reglează secreţia sucurilor digestive, secreţia biliară şi contribuie la eliminarea acidului uric din organism.

Previn îmbătrânirea

În afară de apă, caisele şi piersicile asigură doze ridicate de antioxidanţi puternici, betacaroten şi vitamina C, care apără pielea de razele ultraviolete, prevenind arsurile solare, îmbătrânirea precoce şi cancerul de piele.

Tratează anemiile

Caisele conţin fier şi acid folic, fiind recomandate pentru tratarea anemiilor, dar şi calciu, atât de important în reducerea riscului de apariţie a osteoporozei. Fosforul şi potasiul sunt foarte importante, acestea îmbunătăţind randamentul intelectual şi activitatea inimii şi întârind muşchii.

Click! spune

În cazul în care sunteţi alergici la puful de piersică, puteţi alege nectarinele. Aceste fructe sunt similare piersicilor. Sărace în calorii şi foarte gustoase, sunt foarte bune atunci când ţineţi o dietă. De asemenea, sunt bogate în vitaminele C şi A, potasiu şi fibre.

Mai multe