Piperul negru alungă bacteriile

30 septembrie 2014 21:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Condimentele oferă o aromă deosebită preparatelor şi sunt nelipsite din bucatele pregătite de gospodine. Fără a conţine grăsimi, colesterol sau zahăr, mirodeniile sunt sănătoase şi aduc organismului doar beneficii.

Piperul negru

Nu este ca sarea, care dacă este consumată în exces dăunează sănătăţii, ci proprietăţile sale curative cresc direct proporţional cu consumul. El stimulează tractul digestiv, previne gazele intestinale, inhibă dezvoltarea bacteriană, mai ales la nivelul tractului intestinal.

Cimbrul

Conţine aminoacizi, calciu, fier, magneziu, seleniu, zinc şi vitaminele B1, B2, B3 şi C. Cimbrul ajută la reducerea febrei, durerii de cap, are puternice proprietăţi antiseptice şi scade nivelul colesterolului.

Boiaua

Conţine o cantitate foarte mare de vitamina C. Este un agent antibacterian şi stimulant care ajută la reglarea presiunii sanguine, îmbunătăţind circulaţia sanguină şi creşte cantitatea de salivă şi acizi gastrici, ajutând la îmbunătăţirea digestiei.

Hreanul

Rădăcina de hrean are numeroase proprietăţi curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, stimulează creşterea tensiunii arteriale.

Ghimbirul

Este un digestiv foarte eficient. Stimulează circulaţia sângelui, relaxează vasele de sânge şi înlătură durerea. Este recomandat în ameţeli şi în starea de greaţă.

Scorţişoara

Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totodată scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului.

Oregano 

Este un condiment bogat în antioxidanţi şi în fitonutrienţi, substanţe care încetinesc procesul de îmbătrânire. Oregano poate fi folosit în salate şi în mâncărurile din ou, legume sau carne.

Busuiocul

Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier şi calciu. Beneficiile aduse de busuioc sănătăţii sunt: tratarea greţurilor, a răului de mişcare, indigestia, constipaţia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.

Mai multe