Piperul negru, bun în digestie! Cele mai sănătoase 5 condimente

8 ianuarie 2012 15:33   Sănătate
Ultima actualizare:

Fără grăsimi, colesterol sau zahăr, mirodeniile sunt sănătoase şi aduc organismului doar beneficii. Iată care sunt 5 dintre cele mai recomandate condimente.

Busuiocul

Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier şi calciu.

Beneficiile aduse de busuioc sănătăţii sunt: tratarea greţurilor, a răului de mişcare, indigestia, constipaţia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.

Piperul negru

Nu este ca sarea care dacă este consumată în exces dăunează sănătăţii, ci proprietăţile sale curative cresc direct proporţional cu consumul.

El stimulează tractul digestiv, previne gazele intestinale.

Boiaua

Conţine o cantitate foarte mare de vitamina C. Este un agent antibacterian şi stimulant care ajută la reglarea presiunii sangvine.

Mai mult, creşte cantitatea de salivă şi acizi gastrici, ajutând la îmbunătăţirea digestiei.

Cimbrul

Conţine aminoacizi, calciu, fier, magneziu, seleniu, zinc şi vitaminele B1, B2, B3 şi C.

Cimbrul ajută la reducerea febrei, durerii de cap, are puternice proprietăţi antiseptice şi scade nivelul colesterolului.

Hreanul

Rădăcina de hrean are numeroase proprietăţi curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, stimulează creşterea tensiunii arteriale.

Mai multe