Plante care au grijă de rinichii tăi

13 iulie 2016 20:55   Sănătate
Ultima actualizare:

Excesul de toxine, unele medicamente şi anumite boli împiedică rinichii să elimine reziduurile din organism. Din această cauză, se formează calculi renali şi apar infecţii urinare. Află din revista „Click! pentru femei“ cum pot fi prevenite şi tratate afecţiunile la rinichi cu remedii din plante!

Ceaiul din cozi de cireşe combate infecţiile

Decoctul sau ceaiul din cozi de cireşe poate fi de ajutor în tratamentul infecţiilor urinare (cistite). Pui 40 de cozi de cireşe într-o jumătate de litru de apă fierbinte, mai laşi la fiert 10 minute, apoi dai deoparte 20 de minute. Ar fi bine să bei acest ceai în fiecare zi, două săptămâni, şi dacă ai colici renale. Dacă ai nevoie de un efect mai intens, combină cozile de cireşe cu frunze de merişor, seminţe de măceşe şi frunze de coada-calului şi fă ceaiuri, pe care e bine să le bei în cure de câte o lună.

Coada-calului ameliorează durerile

Printre cele mai utilizate plante în tratamentul bolilor renale se numără coada-calului. Ceaiul din această plantă ajută la creşterea producţiei de urină şi la eliminarea pietrelor. Coada-calului calmează durerile care însoţesc infecţiile tractului urinar. Prepară un amestec din două linguri de plantă uscată şi mărunţită la 500 ml de apă şi fierbe câteva minute. E bine să bei câte o ceşcuţă de ceai de două-trei ori pe zi.

Păpădia, un bun diuretic

Preparatele din păpădie au proprietăţi binefăcătoare în dizolvarea pietrelor la rinichi. Culege 6 tije de păpădie cu flori cu tot, spală-le şi taie-le capetele, apoi consumă-le proaspete, două săptămâni. După acest regim vei avea un tonus mai bun, pentru că se elimină reziduurile şi apa în exces din corp. Bea zilnic, două săptămâni, câte o cană cu ceai de păpădie, preparat dintr-o lingură de rădăcină uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită.

Merişorul descompune calculii

Ca să dizolvi calculii renali, te poate ajuta ceaiul din merişor. Pentru a-l prepara, ai nevoie de două linguriţe cu frunze uscate la 100 ml de apă rece, laşi la macerat o oră, apoi treci amestecul prin strecurătoare. Fierbe frunzele de merişor cu 100 ml de apă 10 minute, apoi filtrează-le. Toarnă lichidul peste prima apă. La final, se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Se beau două căni cu ceai zilnic, 10 zile.

Mai multe