Plante care îţi întăresc imunitatea

20 octombrie 2016 22:13   Sănătate
Ultima actualizare:

În sezonul rece, rezistenţa organismului în faţa bolilor scade. Citeşte în revista “Click! pentru femei” ce remedii naturiste te ajută să-ţi consolidezi imunitatea şi să faci faţă mai bine virozelor!

Usturoiul luptă contra virusurilor

Căţeii de usturoi conţin între 5 şi 9 mg de alicină, au proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale. Pe lângă ingredientul activ, alicina, usturoiul conţine vitaminele C şi B6, seleniu şi mangan care stimulează sistemul imunitar. Pentru o stare generală bună şi în perioadele cu imunitatea scăzută, mănâncă 2-3 căţei cruzi de usturoi, pe stomacul gol, zilnic. Atunci când găteşti, include mai des usturoiul pisat sau zdrobit în mâncărurile tale şi evită să îl prepari termic. În tratamentul bolilor infecţioase, precum gripa şi bronşitele cronice, usturoiul poate fi consumat sub formă de suc. Bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, sucul pe care îl obţii după ce ai stors 3 căpăţâni de usturoi. Pentru a-ţi tonifia organismul, ţine 3 săptămâni pe an o cură cu suc de usturoi. 

Echinacea previne infecţiile virale

Are beneficii şi în lupta contra răcelii şi gripei, precum şi în infecţiile urinare şi respiratorii. Ia câte 2-3 pipete de tinctură de echinacea, de 3 ori pe zi. Toamna şi iarna, precum şi în perioadele de convalescenţă poţi să bei suc de Echinacea purpurea recens stabilizat (20% alcool etilic), care se găseşte în farmacii. Ia câte 2 ml în puţină apă, înaintea meselor, de 3-5 ori pe zi, 4 zile. Fă o pauză de 4 zile. Poţi repeta tratamentul încă 4 zile, dar nu mai mult de 6 săptămâni. Remediul e indicat şi în cazul infecţiilor respiratorii. Sucul de echinaceea e contraindicat celor care suferă de tuberculoză şi scleroză multiplă.

Ghimbirul favorizează eliminarea toxinelor

Potrivit fitoterapeuţilor, ghimbirul este un remediu excelent pentru stimularea imunităţii. În caz de tuse cronică şi pentru tratarea iritaţiilor gâtului, prepară-ţi o infuzie de ghimbir. Pui o linguriţă de rădăcină rasă de ghimbir la o cană (aproximativ 250 ml) de apă clocotită. Când se mai răceşte, îndulceşti cu miere dacă vrei. Bei 2-3 căni pe zi. În cazul în care suferi de gripă, infuzia de mai sus favorizează transpiraţia. Dacă ai guturai, ceaiul de ghimbir se va consuma rece, însă în timpul sarcinii, remediile acestea se folosesc cu prudenţă.

Mai multe