Plante care taie pofta de mâncare. Cu ce îţi domoleşti eficient apetitul
Plantele medicinale pot face minuni în lupta cu kilogramele în plus. Atunci când dietele şi regimul alimentar nu dau roade poţi să iei în calcul câteva plante care taie pofta de mâncare. Se găsesc uşor la plafar şi sunt soluţia ideală pentru a-ţi domoli apetitul culinar.
Specialiştii susţin că o cură de slăbire este mai eficientă dacă în paralel se administrează infuzii din plante precum: anghinare, garcinia, valeriana, muguri de pin, scorţişoară, ardei iute, păpădie, ghimbir sau boabe de muştar. Ciocoarea sălbatică, mărarul şi sâmburii de roşcove pot fi de asemenea aliaţi de nedăjde ai celor care vor să slăbească.
Plante care taie pofta de mâncare: Anghinarea intensifică arderile
Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor. Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat cinci minute. După răcire, se strecoară lichidul. Prima cană se consumă dimineaţă, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei. Specialiştii recomandă că tratamentul cu anghinare să se facă progresiv, începând cu cinci-şase linguri în primele cinci-şase zile.
Plante care taie pofta de mâncare: Garcinia taie apetitul pentru dulciuri
Această plantă este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru reglarea poftei de mâncare. Acidul hidroxicitric (HCA) din compoziţie scade treptat apetitul, prin inhibarea senzaţiei de foame de la nivelul creierului. Folosirea acestei plante taie poftă de dulce. Extractul de garcinia nu are efecte secundare, nu creează dependenţă şi se administrează potrivit indicaţiilor fitoterapeutului.
Plante care taie pofta de mâncare: Chimenul, păpădia şi pătrunjelul
Chimenul este cunoscut pentru că taie poftă de mâncare dar şi pentru că joacă un rol important în absorbirea grăsimilor. Păpădia şi părtunjelul sunt plante bogate în vitamine şi minerale cu influenţe asupra digestiei, dar care reglează şi metabolismul. Propretăţiile acestor plante pot fi obţinute în două moduri: se prepară ceaiuri sau se iau fub formă de pastile. Pătrunjelul poate fi consumat şi sub formă de salată.
Plante care taie pofta de mâncare: Valeriana calmează foamea nervoasă
Pentru persoanele care se lupta cu tot felul de cure de slăbire fără succes, terapia cu valeriana poate fi o soluţie extraordinară. Este bine de ştiut că, pe lângă efectul calmant, valeriana taie instantaneu poftă de mâncare. În acest caz, se iau câte 50 de picături de tinctura de trei ori pe zi, înainte de masă.
Plante care taie pofta de mâncare: Boabele de muştar, ghimbirul şi cicoarea sălbatică
Boabele de muştar şi ghimbirul posedă capacitatea de a accelera metabolismul, în timp ce cicoarea sălbatic este depurativă, laxativă şi diuretică. Aceasta din urmă este complementul indispensabil al oricărui regim de slăbit. Se utilizează sub formă de decoct: trei linguri de rădăcina tăiată mărunt se fierb într-o jumătate de litru de apă 3-5 minute. Se lasă să stea o ora. Se bea câte o ceaşcă pe zi, înainte de fiecare masă.
Plante care taie pofta de mâncare: Pinul se ia înainte de masă, pentru saţietate
Mugurii de pin sunt un remediu eficient în reglarea poftei exagerate de mâncare, datorită uleiului esenţial alfa pinen din compoziţia lor. Tratamentul cel mai simplu constă în mestecarea câtorva muguri înaintea fiecărei mese. Că urmare, apare senzaţia de saţietate rapid şi se vor consumă porţii de mâncare mai mici. De asemenea, se poate consumă şi decoctul din muguri de pin. Acesta se prepară din trei linguri de plantă la un litru de apă, care se fierbe timp de 15 minute. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile. Plantă se poate procura de la magazinele naturiste, iar mugurii cruzi pot fi păstraţi multă vreme în frigider.
Plante care taie pofta de mâncare: Mărarul şi sâmburii de roşcove
Din mărar se prepară un decoct de rădăcini. Acesta ameliorează evacuarea toxinelor (o linguriţă de plantă se pune într-un litru de apă în clocot, se lasă să fiarbă un minut, se da deoparte şi se infuzează 5 minute). Se beau 3-4 ceşti pe zi. De la roşcove, se folosesc sâmburii care conţin o substanţă ce taie foamea în tratamentele contra obezităţii. Dar atenţie, ele se digera destul de greu.
Plante care taie pofta de mâncare: Scorţişoară, pentru gurmanzi
S-a dovedit că pudra de scorţişoară are efecte favorabile şi asupra gurmanzilor, deoarece temperează poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate. Gurmandul trebuie să bea cel puţin două căni de ceai de scorţişoară pe zi (înainte de masă), preparat dintr-o linguriţă rasă de scorţişoară pudra şi din două linguri de suc de mere amestecate într-o cană cu apă fierbinte. Tratamentul trebuie continuat timp de o lună.
Plante care taie pofta de mâncare: Ardeiul iute arde grăsimile
Într-un studiu s-a demonstrat că ardeiul iute taie poftă de mâncare şi intensifica arderile. Aceste beneficii se datorează capsaicinei, o substanţă care-i conferă ardeiului gustul iute. Cine nu suportă ardeiul în stare crudă poate să bea zilnic câte o cană de infuzie, după fiecare masă principala. Leacul se prepară prin infuzarea unei linguriţe de ardei iute într-o cană cu apă fierbinte timp de zece minute. Terapia se poate continuă vreme de şapte zile.