Plante care vindecă pierderea vocii

7 ianuarie 2019 17:42   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe un fond de vulnerabilitate locală şi generală, răceala, frigul, atmosfera poluată, surmenajul vocal sau chiar slabiciunea organismului pot provoca inflamarea mucoasei laringiene. Iată ce plante te ajută să scapi de răguşeală:

Uleiul esenţial de izmă bună, adăugat într-un vas cu apă fierbinte, se recomandă sub formă de inhalaţii.

Infuzia de jneapăn se obţine dintr-o linguriţă de muguri, adăugată la o cană de apă clocotită. Se infuzează 10-15 minute şi se beau 3 căni pe zi. Inhalaţia cu ulei volatil (20 de picături în apă fierbinte) sunt recomandate în traheolaringită.

Decoctul de anason: se pun 30 g seminţe în 300 ml apă, se lasă la fiert 15 minute, se strecoară, se amestecă cu 15 g miere şi se ia câte o lingură din oră în oră.

Infuzia de brad are un efect antiinflamator şi antiseptic la nivelul căilor respiratorii. Infuziei din muguri cruzi de brad (250 ml) i se adaugă 250 ml decoct de ceapă şi 20 g de miere. Se beau 1-2 căni pe zi.

Infuzia de floarea-soarelui se obţine din capitulele florale ale plantei (se infuzează 15 minute 5 g la 250 ml apă clocotită). Se beau 1-2 ceaiuri zilnic. Este recomandată bolnavilor cu bronşită asociată.

Mai multe