Plante și fructe care scad glicemia

27 martie 2017 16:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Când îți faci analizele de rutină, s-ar putea să observi că ai concentrația zahărului din sânge peste valorile normale. Poţi merge la medic, dar nu strică, însă, să introduci în dietă anumite alimente și ceaiuri care scad, în mod natural, glicemia.

Afine și frunze de afin

Printre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie se numără frunzele de afin. Dacă sunt recoltate înainte ca fructele să se coacă, atunci sunt şi mai bune deoarece, conţin neomirtilină, o substanţă care reduce glicemia. După ce ai uscat frunzele şi le-ai mărunţit, poţi să prepari o infuzie din 2 linguri de plantă uscată la o cană de apă fiartă. Bea două căni de ceai pe zi, timp de o lună. Poţi mânca şi fructele de afin, deoarece au un conţinut scăzut de fructoză şi sunt bogate în antioxidanţi care împiedică îmbătrânirea celulelor. Dacă îţi plac foarte mult fructele de pădure, poţi mânca şi mure, care au un conţinut scăzut de zahăr. 

Frunze de mesteacăn

Frunzele de mesteacăn pot fi o soluţie pentru a scădea glicemia. Ele pot fi folosite sub formă de ceai sau decoct, ca atare sau în amestec cu alte plante. Combină 3 linguri de frunze mesteacăn cu o cantitate egală de frunze de coacăz negru. Din acest amestec, ia o linguriţă pe care o lași la infuzat în 200 ml de apă fiartă. Bea 2-3 căni pe zi.

Lămâi și portocale

Dacă îţi plac fructele, alege lămâile sau portocalele. Specialiştii în nutriţie au constatat că diabeticii au carenţă de vitamina C şi recomandă un consum moderat de citrice. Pe lângă aceste fructe, poţi consuma şi mere, deoarece coaja de măr are antioxidanţi benefici.

Află cum să scapi de glicemie în mod natural pe clickpentrufemei.ro. 

Remedii care-ți îmbunătățesc starea de spiritSoluții care te scapă de herpes

Mai multe