Plantele medicinale ţin inima sănătoasă

4 mai 2014 18:14   Sănătate
Ultima actualizare:

Unele plante medicinale au efecte de tonifiere şi energizare a muşchiului inimii. Specialistul Click! în medicină indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune care sunt acestea.

Talpa gâştei are efecte în angina pectorală, hipertensiune arterială, tahicardie, nevroze cardiace şi reglarea bătăilor inimii după stări nevrotice.

Păducelul este eficient în angina pectorală, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmii, fibrilaţii, palpitaţii, arteroscleroză, miocardită, vasodilatator coronarian şi periferic, creşterea permeabilităţii vasculare şi fluidificarea sângelui

Vâscul este hipotensiv, sedativ, normalizează ritmul inimii, este vasodilatator.

Valeriana are efecte antispasmodice şi sedative în nevroze cardiace, reglează presiunea arterială şi ritmul cardiac;

Păpădia este un tonic amar, creşte diureza, alcalinizant al sângelui, normalizează circulaţia. Ajută la eliminarea acidului uric este şi antioxidant, previne bolile de inimă, fluidizează mucozităţile, este o sursă importantă de potasiu, ajutând şi la scăderea tensiunii arteriale. Alină durerile reumatice şi artrita.

Mod de administrare:

Se face o pulbere din amestecul plantelor în părţi egale. Se ia sublingual în doză de 1 gram = o linguriţă rasă, de 4 ori pe zi şi se va ţine sub limbă 10 - 15 minute, după care se va înghiţi cu puţină apă.

Pulberea se obţine prin măcinare cu o râşniţă. Este important ca plantele să fie luate la ore fixe de 4 ori pe zi: la trezire, la amiază, la apusul soarelui şi înainte de culcare, fară a întrerupe în nici o zi tratamentul.

Mai multe