Pleci în călătorie? Ia-ţi la tine ulei de ricin

21 decembrie 2015 20:01   Sănătate
Ultima actualizare:

Sărbătorile înseamnă şi vacanţă, iar mulţi dintre noi ne pregătim de călătorii. Iată ce măsuri trebuie să iei pentru sănătatea ta, ca să nu-ţi strici petrecerea.

Specialiștii în medicină naturistă spun că ar trebui să ai la tine și o trusă cu leacuri din natură. Iată ce trebuie să conțină aceasta, în afară de „tradiționalii” plasturi, faşă elastică şi pansamente.

  • Pastile de nuc negru (antibiotic, antiparazitar, antimicotic) sunt folosite pentru menţinerea florei intestinale (se iau 2 capsule după o masă ce conţine alimente cu o igienă incertă);
  • Microhidrina (o capsulă dizolvată într-un litru de apă), se foloseşte pentru a putea bea apă care nu ştiţi sigur că este bună;
  • Ulei de ricin. În caz de toxinfecţie alimentară sau enterocolită acută, se iau 5 linguri pentru a provoca o purgaţie, astfel conţinutul intestinal va fi eliminat şi se poate evita o îmbolnăvire. În loc de ulei de ricin poţi opta şi pentru sarea amară, cu aproximativ aceleaşi efecte: 30 grame dizolvată în 2 pahare de apă călduţă. Costă între 9 şi 14 lei.
Mai multe