Pomii înfloriţi te scapă de boli
Florile de salcâm combat afecţiunile gastrice
Dacă suferi de gastrită, ulcer gastric sau duodenal, pulberea din flori de salcâm îţi este de folos. De regulă, se administrează câte o linguriţă rasă, pe stomacul gol, de patru-şase ori pe zi, timp de o lună.
Substanţele active din compoziţia florilor de salcâm au proprietăţi antiacide şi calmante, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor. Totodată, florile de salcâm reduc nivelul de stres din organism, responsabil pentru apariţia ulcerului sau a gastritei.
Cum se prepară: Pulberea se obţine prin măcinarea cât mai fină a florilor şi, eventual, a frunzelor (cu ajutorul râşniţei electrice de cafea). Ea se depozitează în borcane de sticlă închise ermetic, care se ţin în locuri întunecoase şi reci. Nu se păstrează mai mult de două săptămâni, întrucât substanţele volatile din flori se evaporă rapid.
Florile de cireş, de ajutor în infecţiile urinare
Florile de cireş au o serie de efecte terapeutice. Pe lângă faptul că alină simptomele infecţiilor urinare, remediul contribuie la eliminarea nisipului şi a pietrelor la rinichi.
Cum se prepară: Într-un vas pune un pumn de flori de cireş tocate mărunte şi acoperă-le cu vin alb. Lasă la macerat timp de trei-patru săptămâni, după strecoară lichidul şi toarnă-l într-o sticluţă care se închide ermetic.
Ca remediu, florile de măr sunt folosite pentru acţiunea lor benefică asupra inimii şi a psihicului. O jumătate de linguriţă cu pulbere, administrată de trei ori pe zi, pe stomacul gol, reglează ritmul cardiac şi ameliorează disconfortul sau durerea toracică, care apar pe fond de stres sau de supărare. Cum se prepară: Mai întâi se lasă la uscat florile de măr, după care se macină cât mai bine cu ajutorul unei râşniţe electrice.