Portocala «aspiră» grăsimea din mâncare
Preparatele cu carne sunt preferate de pofticioşi şi mai ales de gurmanzi. În acelaşi timp, spaima de colesterol taie, multora dintre noi, pofta de mâncare.
Iată că s-a găsit o soluţie simplă şi eficientă, pentru a scăpa de acestă dilemă. Puteţi prepara o mâncare preferată cu carne, fie că alegiţi curcanul, costiţa, cârnatul sau carnea de porc - "purificând-o" de grăsime, cu ajutorul unei portocale. Fructul, care se foloseşte cu coaje cu tot, trebuie spălat bine spălat, apoi înţepat cu furculiţa şi pus în cratiţa cu mâncarea pe care o gătiţi la cuptor.
La scurt timp, după ce se încinge cuptorul, veţi observa că toată grăsimea care plutea în cratiţă a fost "aspirată"de portocală. Mai mult, prezenţa fructului nu influenţează în mod negativ gustul mâncării, dimpotrivă.
După colectarea grăsimii, carnea este foarte gustoasă şi nu mai prezintă un risc pentru persoanele care au probleme cu colesterolul sau care nu suportă grăsimea. În plus, această metodă le uşurează munca gospodinelor, pentru că nu mai este cazul să spele insistent grăsimea adunată pe vasul în care s-a preparat mâncarea.