Portocalele ţin inima sănătoasă

6 noiembrie 2013 15:19   Sănătate
Ultima actualizare:

Smochine. Aceste fructe sunt o sursă de calciu, contribuie la prevenirea demineralizării şi frăgezirii oaselor din cauza osteoporozei care apare pe măsura înaintării în vârstă. Trebuie mâncate proaspete, coapte sau în salate de fructe.

Sfeclă. E o rădăcinoasă foarte nutritivă care poate fi consumată pentru îmbunătăţirea memoriei şi prevenirea cancerului. Sfecla conţine acid folic ce îmbunătăţeşte fluxul sanguin în tot corpul, prevenind degenerescenţa neuronală şi demenţa senilă. Se poate consuma ca atare sau cu iaurt natural.

Portocale. Se ştie că sunt o sursă importantă de vitamina C. Este bine să mâncăm totuşi şi partea albă care acoperă fructul. Deşi e amăruie, conţine o mare cantitate de antioxidanţi importanţi în prevenirea cancerului.

Ouă. Sunt o sursă de proteine, zinc şi fier care menţin sănătatea părului şi a unghiilor. Lecitina din gălbenuş e bogată în colină, nutrient care ajută la îmbunătăţirea memoriei. Se consumă fierte sau combinate cu spanac, în nici un caz prăjite.

Susan. Un studiu recent a arătat că persoanele care au colesterol mărit ajung la nivele normale dacă mănâncă zilnic câteva linguriţe de susan. Susanul e una din sursele cele mai bogate în fier. Se consumă prăjit în cuptor sau împreună cu alte legume preparate la abur.

Kiwi. Sunt fructe bogate în luteină, substanţe antioxidante care ajută la menţinerea sănătăţii ochilor. Conţin vitaminele C şi E şi alţi compuşi care ajută la combaterea daunelor produse de radicalii liberi care pot duce la cancer. Se poate  consuma cu coajă, aceasta fiind comestibilă şi conţine o cantitate mare de fibre şi vitamina C.

Mai multe