Poţi să-ţi albeşti dinţii în doar 45 de minute

27 mai 2017 20:23   Sănătate
Ultima actualizare:

Albirea dinţilor a fost şi încă e un subiect controversat. Unii stomatologi nu o recomandă pentru că, spun ei, afectează smalţul şi gingiile, alţii afirmă că se poate face în perfectă siguranţă.

„Albirea nu atacă în nici un fel dinţii dacă aceştia nu au fisuri, gingiile sunt sănătoase şi totul se face la medic. Toate metodele folosesc aceeaşi substanţă activă. Ce diferă? Modul de aplicare a gelului şi timpul de expunere”, spune medicul stomatolog Andreea Troncea, care ne vorbeşte, pe rând, despre fiecare tip de albire în parte.

Spălarea dinţilor cu bicarbonat

Specialiştii nu o recomandă, deoarece modifică pH-ului din gură. În plus, prin frecare, pot apărea abraziuni la nivel coronar. Pastele de dinţi cu efect de albire reuşesc doar să îndepărteze petele recente după ce ai consumat unele alimente care colorează dinţii. Nu te aştepta la efecte spectaculoase, nu pot avea efectul unei albiri profesionale. Ele pot doar să întreţină rezultatul acesteia.

Albirea cu gel, acasă

Presupune aplicarea unui gel într-o gutieră şi purtarea acesteia timp de 4-8 ore, în funcţie de concentraţia gelului (poate fi peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă de 10-16%). E puternică şi dă rezultate în câteva zile, numai că gingiile nu pot fi protejate corespunzător şi, pe termen scurt, creează o sensibilitate la nivelul dinţilor. 

Albirea cu gel, la cabinet

Are o acţiune mult mai rapidă, de 45-90 de minute. Gelurile au o concentraţie mai mare, pot fi dozate corespunzător şi se poate proteja gingia prin aplicarea unei bariere gingivale. Efectul se vede imediat.

Albirea cu lampa ZOOM

Se realizează cu geluri de peroxid de hidrogen activate de radiaţia luminoasă cu o intensitate şi durată controlate. „Aceasta e cea mai eficientă şi rapidă metodă de albire, gata în doar 45 de minute”, declară medicul Andreea Troncea.

Mai multe