Prea mult suc te poate face praf!

31 martie 2012 14:26   Sănătate
Ultima actualizare:

Tu cât suc bei zilnic? Cer­cetătorii americani trag un semnal de alarmă pen­tru că, în ultimii ani, consumul de sucuri carbogazoase sau dietetice a crescut alarmant în detrimentul apei. Iată cât rău poate face sucul organismului tău.

Chiar dacă băuturile carbogazoase şi cele aşa-zis naturale din comerţ pot face mult rău organismului, când vorbim despre sucurile făcute în casă, lucrurile stau altfel.

Fructele şi legumele stoarse sunt o sursă minunată de vitamine la început de primăvară şi ajută organismul să se adapteze la noul anotimp.

Cercetările în nutriţie arată că substanţele chimice din plante, numite substanţe fitochimice, sunt cheia prevenirii unor boli grave cum sunt cancerul, bolile de inimă, astmul, artrita, alergiile etc.

Legumele şi fructele conţin şi enzime, la fel de benefice organismului. Îmbunătăţesc dieta, ajută la detoxifierea organismului şi la restabilirea funcţiilor celulare şi musculare.

Ca urmare, dobândim mai multă energie si ne vindecăm mai rapid dacă suntem bolnavi.

Cu ajutorul storcătorului, putem prepara sucuri proaspete de fructe şi legume. Aceasta reprezintă cea mai bună modalitate de a hrăni organismul.

Storcătorul de fructe tipic stoarce fructul şi îndepărtează pulpa şi fibrele. Acest lucru face sucurile uşor de digerat şi de asimilat.

Înainte de a fi stoarse, se îndepărtează seminţele (în special sâmburii de măr, care conţin cianură), petele de pe ele şi anumite părţi din plantă, ca de exemplu partea mai groasă a morcovului, care conţine toxine.

Iată cum ne distrug sănătatea băuturile din comerţ

Click pe imagine pentru mărire

Reţetă sănătoasă

Pentru masa de dimineaţă un bun energizant şi detoxifiant este amestecul următor: 90 grame morcov, 50 grame ardei gras, 25 grame spanac, 25 grame ceapă, 50 grame ţelină, 90 grame castravete, 50 grame roşii.

Se poate adăuga sare grunjoasă. Sucul conţine vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, selenium, zinc.

Mai multe