Principalele beneficii ale consumului de ouă

18 iulie 2017 17:28   Sănătate
Ultima actualizare:

Indiferent dacă le consumi fierte sau sub formă de omletă, ouăle îți asigură toți nutrienții de care ai nevoie și chiar te ajută să slăbești! Iată care sunt principalele beneficii ale acestui aliment!

Asigură o naștere fără probleme

Consumul de ouă în timpul sarcinii asigură sănătatea nou-născuților datorită nutrienților, vitaminelor și mineralelor pe care acest aliment le conține și care sunt foarte necesari bebelușilor. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să evite să mânânce ouă părjite sau crude.

Contribuie la o bună funcționare a creierului

Un ou fiert conține în jur de 300 de coline, nutrienți esențiali care reglează funcționarea sistemului nervos. Conform unor studii realizate de cercetătorii Facultății de Medicină a Universității din Boston, oamenii care mănâncă ouă și pui, alimente bogate în coline, prezintă un risc mai scăzut ca la bătrânețe să sufere de probleme precum demența.

Află mai multe despre efectele pozitive ale consumului de ouă pe clickpentrufemei.ro

Ouăle de găină îmbunătăţesc memoria

Ouăle de prepeliță consolidează imunitatea

Mai multe