Pudra de cacao ajută memoria! Noi concluzii privind beneficiile acesteia
Despre flavonoizi, acei compuşi chimici prezenţi în plante şi alimente care apără organismul de substanţele nocive, nutriţioniştii au doar cuvinte de laudă.
Flavonoidele consumate prin alimente vegetale, precum merele, caisele, ceaiul şi ciocolata ne protejează sănătatea şi previn apariţia bolilor, susţin cercetătorii.
Efectul băuturilor care conţin flavonoizi din cacao
O echipă de specialişti de la Centrul Medical Columbia a solicitat unui grup de voluntari, cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, să consume zilnic, timp de trei luni, o băutură specială cu o concentraţie mare de flavonoizi din cacao.
În acelaşi timp, un alt grup de participanţi la studiu a primit o băutură săracă în flavonoizi din cacao. Cercetătorii au constatat că grupul de voluntari care au consumat băutura mai bogată în flavonoizi din cacao a obţinut rezultate foarte bune la testele de memorie. Mai mult, în cazul acestor voluntari, fluxul lor sanguin a fost mai mare în zona creierului, responsabilă cu pierderea memoriei, specifică înaintării în vârstă, în comparaţie cu al doilea grup care a consumat băutura săracă în flavonoizi de cacao.
Din păcate, specialiştii susţin că doar prin consumul a şapte ciocolate negre se obţine o cantitatea mare de flavonoizi, echivalentă cu aceea asimilată de voluntarii care au băut preparatul special de cacao.