Putem mânca fără să ne îngrășăm! Iată alimentele care furnizează calorii negative

3 august 2012 5:47   Sănătate
Ultima actualizare:

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a dezvăluit secretul mâncatului pe săturate fără a pune kilograme în plus.

Potrivit specialistului, există alimente care conţin aşa-numitele „calorii negative". Astfel, unele alimente au nevoie pentru a fi digerate de o cantitate mai mare de energie decât cea pe care o pot ceda. Diferenţa energetică necesară metabolizării acestor alimente este preluată din rezervele lipidice conţinute în ţesutul adipos al corpului.

"Dintre fructe alegeţi afine, cireşe, vişine, prune, mere, pere, caise, mure, coacăze, merişor, banane, clementine, guava, kiwi, agrişe, smochine, papaia, piersici, pepene, ananas, zmeură, căpşuni şi portocale pentru că toate au calorii negative. Ideal este să le consumaţi singure, dimineaţa şi seara, între mese. De asemenea, varza, broccoli, conopida, ţelina, fasolea verde, cicoarea, păpădia, andivele, sparanghelul, vinetele, sfecla roşie, morcovii, salata, ceapa, roşiile, usturoiul, pătrunjelul, leuşteanul, ardeiul iute, ardeiul gras, piperul, foile de dafin şi ciupercile sălbatice au tot calorii negative. Ideal este să le consumaţi în stare crudă, la grătar sau preparate prin fierbere la abur. Pot fi asociate între ele şi cu proteine de origine animală: carne, ouă sau brânză. De asemenea, puteţi mânca şi alte alimente care nu îngraşă, precum păstrăv, somon, cod, macrou şi sardină, preparate la grătar. Carnea de pui, fazan, vită, iepure şi curcă, dacă o consumaţi fiartă sau la grătar, de două ori pe săptămână, asociată doar cu legume, nu vă pune silueta în pericol", susţine specialistul, potrivit ziarului Ring.

Mai multe