Recomandare / Hrana fără carne favorizează ateroscleroza
Hrana fără carne creşte riscul formării cheagurilor de sânge, favorizând ateroscleroza. Acest stil de viaţă are urmări grave asupra sănătăţii, deoarece grăbeşte apariţia infarctului miocardic şi accidentelor vasculare cerebrale, averizează cercetătorii de la Universitatea Zhejiang din China.
Specialiştii chinezi au ajuns la această concluzie, analizând studiile şi articolele apărute în ultimii 30 de ani pe tema biochimiei vegetarianismului. Până acum, se credea că persoanele care consumă carne sunt mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de inimă şi de a suferi un accident vascular cerebral.
În urma studiilor pe această temă, nutriţioniştii chinezi atrag atenţia că hrana vegetarienilor este lipsită de nutrienţi-cheie şi le recomandă acestora să-şi îmbunătăţească hrana cu surse de Omega-3 (procurată din peşte-somon şi peşte gras), cu nuci şi cu vitamina B12 , prezentă în ouă, în lapte şi în fructele de mare. În acelaşi scop, hrana vegetarienilor poate fi completată şi cu suplimente alimentare, spun specialiştii chinezi.