Recuperările după un atac cerebral sunt posibile-un studiu de excepție
Un studiu cu rezultate de excepție, efectuat pe un lot de persoane care au suferit un atac cerebral și au fost dependente de un scaun cu rotile, menționează că acum aceste persoane pot să meargă din nou.
Recent, cercetătorii de la Școala de Medicină de la Universitatea Stanford din California au precizat că, în urma unui studiu clinic, în care victimele, șapte din 18 pacienți, care au suferit un accident vascular li s-au injectat celule stem în părțile afectate ale creierului, s-au bucurat de rezultate ”de-a dreptul uluitoare”. Autorul principal al studiului și președintele secției de neurochirurgie de la Stanford, Gary Steinberg, a menționat într-un interviu că este conștient că este vorba despre un studiu pe un mic segment de oameni, dar el, împreună cu echipa cu care lucrează la acest studiu sunt ”uluiți” de faptul că șapte dintre cei 18 pacienți au obținut îmbunătățiri impresionante ale abilităților fizice după ce au urmat tratamentul experimental.
Recuperarea pacienților nu a fost minimală
Mai mult, autorul studiului, susține că ”Recuperarea pacienților nu a fost una minimală, precum cazurile în care cineva nu putea mișca un deget și acum este capabil să se ridice. În mod incredibil, spunea Autorul studiului, terapia a funcționat la pacienții care au suferit un atac cerebral în urmă cu șase luni până la trei ani. Noua terapie transformă creierul unui adult într-un creier de bebeluș, pentru ca acesta să se reconstruiască singur, o situație care, până în prezent, nu părea să fie posibilă. Mai mult, cercetătorii cred că terapia poate avea efect și în alte situații grave, în cazul pacienților cu boli neurodegenerative precum Alzheimer, Parkinson și boala Lou Genhrig. Desigur, studiul pe această temă continuă...