Regimul corect în enterocolită

18 august 2016 13:28   Sănătate
Ultima actualizare:

În sezonul cald, numărul cazurilor de enterocolită este în creştere, deoarece alimentele se alterează repede din cauza temperaturilor ridicate. Cei mai afectaţi sunt copiii, deoarece sistemul lor digestiv este mai sensibil, dar şi adulţii sunt predispuşi.

Enterocolita mai este denumită şi „boala mâinilor murdare“, dar poate fi cauzată şi de alimentele alterate. Apare în urma infecţiei cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziţi şi se poate transmite de la o persoană la alta. Se manifestă prin diaree, stare de vomă, crampe abdominale, febră, dureri musculare şi stare generală de rău.

Boala apare în urma preparării termice necorespunzătoare a alimentelor sau a consumului de apă contaminată. Din cauza episoadelor de vomă şi de diaree se poate ajunge la deshidratare, care duce la dezechilibre hidro-electrolitice. În cazul sugarilor, a bătrânilor sau a persoanelor care suferă de boli cronice, aceste dezechilibre sunt periculoase, deoarece pot pune viaţa în pericol.

Hidratarea, esenţială

Principalul pericol în prima zi este deshidratarea. De aceea, este recomandată hidratarea organismului. Se poate bea ceai de mentă neîndulcit, apă minerală sau plată şi suc de morcovi proaspăt stors. Astfel se corectează pierderea de lichide şi de electroliţi. În plus, în lichidele consumate se pot adăuga săruri speciale, disponibile în farmacii. Băuturile se consumă cu înghiţituri mici, la intervale de 10 minute.

Află pe clicksanatate.ro mai multe sfaturi privind dieta în caz de enterocolită!

Ce treburi casnice alungă nervozitatea şi depresia

Ce trebuie să faci pentru a împiedica exfolierea unghiilor

Mai multe