Reglează digestia cu ceai de cruşin
Cunoscut în primul rând pentru proprietăţile sale laxative, ceaiul de cruşin este considerat un remediu şi împotriva cancerului de plămâni şi sân. Fructele de cruşin au acţiune protectoare, regenerantă şi antioxidantă, fiind bogate în vitamine, minerale şi acizi graşi.
Previne constipaţia şi reglează digestia
Cruşinul este de departe cel mai puternic laxativ natural. În constipaţia acută şi cronică se recomandă decoctul de cruşin. Se bea cel mult o cană pe zi, iar efectul se va observa după aproximativ 4 ore. O combinaţie de publere de cruşin, boabe de coriandru şi volbură tratează constipaţia cronică, colicii intestinali şi gazele. Substanţele active din cruşin sunt eficiente în stimularea secreţiilor biliare şi în îmbunătăţirea digestiei, pe toate planurile. Curăţă intestinele, distruge viermii intestinali, inhibă dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcer, gastrită şi alte afecţiuni gastrice).
Detoxifică organismul
Efectul purgativ al ceaiului de cruşin ajută la curăţarea organismului de toxine, la reglarea funcţiilor ficatului şi implicit, la combaterea riscului de obezitate. Este un remediu naturist excelent chiar şi în tratarea afecţiunilor ficatului.
Previne cancerul şi curăţă pielea
Cruşinul are şi proprietăţi antitumorale. Tocmai de aceea, ceaiul de cruşin este considerat un remediu profilactic împotriva cancerului de plămâni şi de sân. De asemenea, acneele, eczemele alergice, infecţiile şi chiar psoriazisul îşi găsesc leacul în cruşin. Pentru un efect mai bun, decoctul de cruşin se poate combina cu macerat din trei-fraţi-pătaţi. Urmările se văd imediat, pielea se curăţă rapid prin eliminarea masivă a toxinelor de la nivelul sângelui şi din colon.
Click! Spune: Cruşinul este contraindicat persoanelor care suferă de obstrucție intestinală, boala Crohn, colită ulceroasă, apendicită, hemoroizi și femeilor însărcinate sau copiilor.