Remedii naturale pentru înţepăturile de albine, ţânţari şi căpuşe

14 iulie 2014 21:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Pericolul înţepăturilor de insecte se află peste tot: la iarbă verde, la mare sau acasă. Citeşte în numărul de iulie al revistei Click! Sănătate ce leacuri sunt benefice.

Albina. În cazul unei înţepături de albină, pune o felie de ceapă pe locul afectat, căci reduce inflamaţia. Peste ceapă, pune şi un cub cu gheaţă, care ajută la reducerea senzaţiei de usturime. Şi usturoiul este eficient: pisează un căţel de usturoi, amestecă-l cu un pic de sare grunjoasă şi aplică pe locul afectat. Astfel, nu vei mai resimţi foarte tare durerea. Frunzele de varză sunt şi ele un leac foarte eficient pentru a scăpa de iritaţia apărută în urma înţepăturii de albină.  Pui frunza pe locul afectat şi o prinzi cu un bandaj. Este bine să repeţi acest lucru de trei- patru ori, în decursul unei zile.

Ţânţar. Ca să scapi cât mai repede de efectele extrem de neplăcute ale înţepăturilor de ţânţari, poţi apela la uleiurile esenţiale. Cele mai eficiente sunt cele de mentă, de eucalipt, de rozmarin şi cel de lavandă. Aplici 2-3 picături pe piele, în zonele afectate, şi masezi uşor. Aceste uleiuri au proprietăţi calmante, reduc inflamaţiile şi grăbesc vindecarea. Cunoscută pentru proprietăţile antimicrobiene, mierea este ideală pentru a preveni infectarea. Nu trebuie decât să masezi locul afectat. Acelaşi efect îl are şi zeama de lămâie, pe care o scurgi direct pe înţepătură. Totodată, acest leac reduce şi senzaţia de mâncărime.

Căpuşă. Înainte de o ieşire în mijlocul naturii, poţi aplica pe piele o soluţie pe care o obţii din 2 căni de oţet din struguri albi, o cană de apă şi 5-6 picături de ulei esenţial de mentă. Amesteci bine, după care te dai cu soluţia obţinută pe corp. Nu aplica pe nas şi în zona ochilor.

Mai multe